Снимка Google.bgНов търг за разпродажба на имуществото на едно от най-големите

...
Снимка Google.bgНов търг за разпродажба на имуществото на едно от най-големите
Коментари Харесай

Разпродават имущество на козметичния гигант “Ален мак“ за над 402 000 лева

Снимка Гугъл.bg

Нов търг за ликвидация на имуществото на едно от най-големите предприятия, белязали индустриалната историята на Пловдив, се организира през днешния ден. След като преди 8 години Окръжният съд в Пловдив обяви в неплатежоспособност " Ален Мак " АД и в предприятието влезе синдик, през днешния ден към момента част от имуществото не е продадено, написа trafficnews.bg.

На оповестената през днешния ден обществена обмен се прави следващ опит да бъде разпродадена част от собствеността на козметичния колос. „ Ален мак “ АД е учредена през 1892 година и е най-старата козметична компания в Пловдив. Първоначално държавна благосъстоятелност, тя е приватизирана през 1993, а през 2010 стартират безкрайни каузи, заради невъзможността да обслужва облигационен заем, а и поради проблеми с марките ѝ.

Имуществото се продава като седем обособени съвкупности с самостоятелна начална цена на всяка цялост, която е минимална и е без Данък добавена стойност. Стъпката за наддаване за всяка цялост е 1000 лева от началната цена.

Сред имуществото, което търси нови притежатели, са съоръжения и автомати на минимална обща стойност 141 129 лв.. Продават се още енергийни и водни уреди /97 003 лева./, принадлежности, попадащи в категория " Производство и техника ” /84 702 лева./, компютърна техника и офис съоръжение за общо 11 132 лв., климатична техника, лабораторно съоръжение и други активи. Общата стойност, на която се правят оценка всичките оповестени на търг активи на индустриалния исполин е близо половин милион лв.. 

Проблемът е, че огромна част от разпродаваното имущество е морално остаряло и в този смисъл непотребно за закупуване за в вкарване в индустриален оборот. Затова е допустимо и следващия опит да бъде разпродадено, да приключи несполучливо.  

" Алем Мак " произвеждаше едни от марките, с които няколко генерации за израснали -  шампоанът " Кря-кря " ( " Па-па " ), пастата за зъби " Поморин ", кремът за бръснене " Каро ". Козметичната компания надалеч надвишава националния пазар и е бележеше мощно наличия на пазара в Русия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР